From the Archives: Recent Spaces I've Designed

I’ve been hard at work creating some beautiful spaces for some wonderful clients recently and I thought I’d share a few rooms with you. It’s amazing how different the rooms appear in the before and after shots. I love seeing the client’s faces when the room is transformed from the space they knew to the beautiful new living areas that they become.

I recently worked on the interior of the Hunter Diabetes Centre in Merewether. The surgery needed a fresh new look but no major renovations. We changed the colours of the walls, added more storage and a simple but fun kids play area. It was an enjoyable project with a quick turn around. It’s amazing how much of a difference can be made with new colours, furniture and a little bit of organisation.

Next up we have an art deco house at Bar Beach which is a beautiful home, with rounded corners and high ceilings. The living room located at the front of the house was originally very dark with only one hanging light to fill the room. The client wanted a posh room to entertain friends, somewhere beautiful to have drinks of an evening. We changed the room completely adding a fireplace, beautiful shelving which provided extra space for storage and display, beautiful curtains by the ladies at Valley Vogue to make the room extra cosy, a stunning rug from Belgium by Halcyon Lake, Minotti and HG furniture and amazing artwork by local Newcastle artist Brett McMahon. The artwork itself was influenced by the shells on Newcastle beaches - just incredible! With lighter wall colours and more lights brought in to brighten up the space, the room looks opulent and much greater in size!

New kitchens really lift the presence of a home. This kitchen was originally strangely shaped, and quite dark with salmon blinds and pink walls. With twins on the way, this kitchen needed to be completed quickly and provide a functional space for a growing family. With a quick deadline we got to work, knocking down a wall to open the space and changing the colours. The client wanted a modern feel that looked luxurious within a budget which we were able to successfully achieve. The Polytec cabinetry in dark wood and white, along with the concrete looking tile flooring provided a sleek, modern and beautiful feel. We also added a wine fridge and plenty of storage. This lovely couple were so happy with their kitchen! It just goes to show that you can have a beautiful new space without it costing a fortune!

The last space I’ll share with you is a bathroom. Originally a three way bathroom, the room felt small, dark and cluttered. With a small bath, shower and minimal storage it was easy to see that the two little girls who would be using this bathroom needed extra space that will cater to them as they grow up. We knocked down the walls to make one big bathroom with one entry door. The client wanted something that wouldn’t date quickly, so we kept the colours white, bright and neutral. We added a nice big bath, shower and vanity. With the addition of some natural looking accessories the space was complete. The great thing about neutral bathrooms is that if you ever want to change the look slightly, you can simply change out the towels and accessories to give it a fresh new look! So happy with this space!

That’s it for now! I hope you enjoyed taking a look at some of the beautiful spaces i’ve been lucky enough to create recently. I’m off to Europe shortly and I can’t wait to share with you all my design finds and loves from the trip!

Until next time!